THE NATIONAL MUSEUM OF SCIENCE AND INDUSTRY

Roof Redesign and Refurbishment

 

Client: The Science Museum, London

WMA was commissioned to redesign and refurbish a number of existing roofs on the Science Museum. The main roof over the East Hall has been replaced with a new curved structure, which incorporates a significant number of photovoltaic cells.

 

Both standard PV panels and cells laminated into glazing are incorporated into the design providing electricity from solar energy to help provide power to a new Energy Exhibition in the East Hall directly below. The direct current from the solar energy is used to power the decorative LED lighting installation.

Ward McHugh Associates Limited - Registered in England. Company Number 3365828. Registered Office: Norfolk House, Stafford Lane, Sheffield S2 5HR. email admin@wma-architects.co.uk