ASHFIELD SCHOOL

Post 16 Library

 

Client: Ashfield School

Phase 2 works to Ashfield School comprises a new Post-16 Library and Study Centre. The new building forms an extension to the existing Post-16 Skills Centre to provide library and study space at first floor along with flexible teaching spaces at ground floor.

The ground floor has several large windows allowing daylight and views into the multipurpose spaces while maintaining a level of privacy which is suited to the proposed use of classrooms. The first floor is largely glazed in order to maximise daylight and create a bright and attractive learning space with views across the site.

The external concept is in keeping with the Phase 1 development and incorporates the same strong brick forms and contemporary coloured feature panels set within the glazing units to form a bold and attractive facade.

The internal spaces have a fresh, bold colour scheme and contemporary finishes and furniture. This along with vibrant effect lighting and coffered ceilings. This creates the perfect learning environment for Post-16 students.

Ward McHugh Associates Limited - Registered in England. Company Number 3365828. Registered Office: Norfolk House, Stafford Lane, Sheffield S2 5HR. email admin@wma-architects.co.uk